Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Сравнение на конкурентността на ключови думи: Seo инструмент
Web Design Seo Forum > Уеб дизайн Seo Форум > SEO оптимизация, SEM, SMM и SMO > SEO инструменти
Web Design Seo
Пуснахме нов инструмент за ключови думи който ще е много полезен за професионалните SEO оптимизатори. Той извлича данните от MajesticSeo, но ги анализира и поднася в по-удобен вид като за разлика от посочения сайт запазва историята назад във времето и я показва по удобен начин.

Инструментът за сравнение на конкурентността на ключови думи е тук: keyword competition analysis
Информацията за него с обяснения за начина му на работа е тук:

Инструмента за ключови думи ще е най-полезен за професионалните SEO-та в България и въобще за големите сео агенции в света.

Какво прави инструмента за сравнение на най-трудните ключови думи:
С него можете да видите как се променя във времето конкуретността на най-трудните около сто и петдесет български и над хиляда английски ключови думи и да видите процента на увеличение на конкуренцията по ключова дума спрямо последните 60 дни, а в бъдеще след като натрупаме необходимите данни в базата ни ще се показва и повече от историята на всяка ключова дума.

Сигурно знаете колко е важна преценката на конкуренцията по ключова дума. С този инструмент вече ще можете да сравнявате конкуренцията между различните ключови думи и може да сравнявате как се променя конкуренцията за всяка ключова дума поотделно, ще знаете какви цени да давате на клиентите си за SEO, ще знаете с коя ключова дума да се захванете и с коя не можете да се справите (показва се стаситика за броя нови линкове и броя нови индексирани страници в интернет).

Инструмента е насочен предимно към големите англоезични сео агенции. Ползвайте го със здраве докато е безплатен, защото тази информация която той предоставя не можете да я видите никъде другаде - нито платено, нито безплатно.

Имайте предвид че съм вкарал в базата данни всички високо-конкурентни ключови български думи за които съм се сетил, но може и да съм пропуснал някоя. MajesticSeo нямат данни за доста от БГ думите и изразите, но все пак най-конкурентните от тях са отразени.

Ако имате някакви предложения за нови ключови думи, въпроси как се ползва инструмента или предложения за нови функции които биха били полезни за него, пишете директно в темата или през контактната форма на сайта.
Web Design Seo
Схемата показва: most competitive English keywords based on the number of domains in which the keyword or key phrase is found for last sixty days compared with data for all time.Схемата показва: most competitive English keywords based on a number of URLs in which the keyword or key phrase is found for last sixty days compared with data for all time
Web Design Seo
Отговори за често задавани въпроси за този keywords seo tool.

Keywords се добавят само от нас за момента. В бъдеще ще има платени планове със символични цени и там всеки ще може да наблюдава и добавя каквото си иска. Ако имате идеи за нови, полезни функции, изпращайте ги през формата за контакти, всичко полезно ще бъде добавено.

Конкуренцията се определя на база на Цифрата от Fresh index разделена на цифрата Historic index.

Цитат
Comparison data between Fresh index and Historic index are at the end, in last two columns.


Можете да сортирате по всяка от колоните като кликате на иконките, а също и на заглавията на първите две колони: Original Keyword и Search Volume.

За да разберете кои са най-конкурентните за момента ключови думи, сортирайте по последните две колони - като в скрийншота. Това определя какъв процент нови линкове са се пръкнали за думата за последните 60 дни (предпоследната от колоните в таблицата - тази от скрийншота).

Click to view attachment

Последната от колоните в таблицата пък показва какъв процент нови урл адреси са се пръкнали за тази ключова дума за последните 60 дни. Не е много точно, този keywords tool не показва кои думи са най-трудни по принцип и изобщо, а показва как в момента се променя конкурентността на думата - увеличава ли се конкуренцията или намалява и с колко спрямо другите думи в статистиката.

Например за ключова форекс в момента съотношението линкове е 0.15785 - това означава че през последните 60 дена са се появили в интернет над 15% нови линкове за ключова дума форекс (общия брой линкове за думата се приема условно за 100%).

0.15785 означава 15% не какви да е линка, а 15% повече сериозни резултата - цифрата е базирана на резултата на MajesticSeo:
Цитат
The number of times the Keyword or Key Phrase was found in both InAnchor and InTitle.
Web Design Seo
В последствие в този сайт ще има платени планове - за всеки план ще могат да се създават къстъм листи с ключови думи за следене и списъци със сайтове които ще можете да следите.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.

Web Analytics