Welcome Guest ( Log In | Register )

 Forum Rules Поддръжка за безплатните добавки
 
Reply to this topicStart new topic
> Joomla агрегатор и Seo оптимизация, как да генерираме уникално съдържание от дублирано
Web Design Seo
post Dec 10 2009, 12:03 PM
Post #1


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,165
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Ръководство за Seo оптимизация на сайтове ползващи Joomla Aggregator - Scraper
Или как да генерираме уникално съдържание от дублирано, импортирано през rss емисия.

Краденето на съдържание никога не е било по-лесно! С Joomla Aggregator скоро интернет може да не е това което бе доскоро. Понякога ме хваща дори малко страх като си помисля че този много мощен инструмент може да се превърне в атомна бомба ако попадне в неподходящите ръце на злонамерен инвеститор.

Защо ли? Представете си че направите 5, 10 или 20 еднотипни инсталации на Joomla на различни домейни, но на една и съща тематика. С възможностите на новата версия - Джумла агрегатор Про за разбъркване и уникализиране на импортираното съдържание ще можете да станете много бързо номер 1 по ключова дума за тази тематика.

Аз съм програмист, но ако се съмнявате в моите думи, попитайте някой Seo специалист. Ето отговора на собственика на нашата фирма - човек класирал над 30 сайта в топ 10 на Google за високочестотни търсения (търсения от по една дума като дрехи, злато, дизайн, подаръци, такси, козметика и други).

Какво казва Едуард Димитров, управител на нашата фирма: 3D Уеб дизайн:
Цитат
Всички знаете че Google и другите търсачки класират сайтовете на базата на:
- съдържанието им и неговото качество
- брой на публикациите на определена тематика в съответния сайт / домейн
- брой на линковете сочещи към домейна и дали те са от сайтове с подобна тематика (релевантност на линковете)

Ами ако имате 10 сайта, всички на една и съща тематика, всички с по 3000-5000 новини като новините са различни на 50-60% от всичко друго което търсачката е намерила в интернет (тоест съдържанието в тях е уникално) и във всяка новина има линкове сочещи към основния ви домейн с анкор текст желаните от вас ключови думи.

Да, знам какво ще питате, разбира се че ще станете НОМЕР ЕДНО в Google и във всяка друга търсачка за вашите ключови думи. Просто няма да имате конкуренция, никой конкурентен сайт няма да има 30000 - 50000 новини уникално съдържание на същата тематика със 100 хиляди линка сочещи към основния ви сайт.

От тук следва въпроса: Ще мога ли да си го позволя?

Една кратка калкулация за бъдещите инвеститори (за 1 сайт):
- хостинг за една година - 40 лева.
- домейн име за една година - 20 лева.
- Труд за инсталацията плюс конфигуриране плюс импортиране: Не повече от един ден. (5000 новини съдържание на определена тематика може да вкарате в сайта си с Joomla Aggregator за половин ден). Както и да го смятате това са не повече от 100 лева във вид на труд.
- закупуване на топ версията на компонента с лиценз за 1 домейн: 49 долара (по настоящия курс около 80 лева)
Обща цена: Не повече от 250 лева.Тук можете да ги сравните: всички видове агрегаториЕто и нашето ръководство за да можете да извлечете максимум полза от покупката на нашия джумла компонент.

Ползвайте задължително следните опции включени по начина по който са описани ако искате да получите максимално класиране на новините си в търсачките! По този начин ще получите в пъти по-голяма посещаемост за сайта си!

Опции в настройките на Joomla Aggregator и препоръчителната им настройка


1. Compute Meta Tags: Да или Не
Препоръчително е този параметър да бъде винаги включен - вашите импортиране новини ще се класират по-високо в търсачките. добре би било да ползвате и функционалността Joomla Tags и от време на време да синхронизирате таговете си с ключовите думи на новините. Става с ЕДИН КЛИК на мишката, налично е като функция в страницата на компонента Joomla Tags (Import Tags).

2. Default Author:
Вкарвайте в това поле подобни на ключовите си думи. Пример: Ако вкарвате в сайта рсс емисия от сайт за мебели, вкарайте в името на автора "мебелите" или "mebeli".

3. Before item:
Въведете произволен Html код който да се появява ПРЕДИ новината.

4. After item:
Въведете произволен Html код който да се появява СЛЕД новината.

5. Примери за уникализиране на съдържанието:
- при новина от 200 думи която влиза в някаква категория на сайта например добре би било да вкарате текст преди и текст след оригиналната новина общо около 20 до 50 думи, като един от тези изрази е името на самата категория. По този начин нашата примерна новина ще стане около 220-250 думи и има голяма вероятност търсачките да я отчетат като уникално съдържание. Тогава и тази новина на вашия сайт ще се класира в пъти по-добре в търсачките.

Не забравяйте че горния пример за уникализиране на съдържание с Joomla Aggregator е най-добре да бъде тестван на Вашия сайт с инструмент за проверка на гъстотата на ключовите думи. При един сайт на който страниците на повечето новини са от по 500 думи съотношението ще е едно, а за сайт на който на страницата на една новина са 1000 думи съотношението ще е съвсем друго.

6. Ползвайте функционалност извеждаща под новината списък с Related News (подобни новини)
Нали не сте забравили че ключовите Ви думи се попълват автоматично от Joomla Aggregator? Ако ползвате функционалност за подобни новини това ще доведе до още по-добро класиране на новините ви защото ще увеличи количеството на уникалното съдържание и тяхната вътрешна свързаност. Най-добре би било функционалността за подобни новини да създава списък от няколко подобни новини, които да се въртят на случаен принцип!

7. Ползвайте функционалност за пренаписване на урл адресите от рода на sh4040sef
sh404sef помага новините ви да се класират по-високо в търсачките. Ако имате сайт с брой на новините от рода на от 1000 нагоре и си направите експеримент за няколко месеца със или без този компонент ще разберете че посещаемостта на сайта се променя плюс-минус 20 до 30%! Следователно: Ползвайте sh404sef!

8. Ако ще ползвате сайта-агрегатор за да класирате в търсачките други сайтове: Ползвайте функционалност за автоматично конвертиране на избрани от вас ключови думи в линкове към външни сайтове

Цитат
Единствената функционалност за Джумла работеща с всякакъв енкодинг която върши това е нашия компонент Seo Links.

Описание на Seo Links
Купи онлайн Seo Links - цена около 15 лева!


На добре конфигуриран и настроен такъв сайт уникалното съдържание може да достигне до 90%! Ако следвате съветите ни стриктно ще го постигнете и Вие. Съветите са базирани на над три годишния ни опит натрупан при работата на най-големия подобен сайт в света - Rss Новини

Ако се сещате за нещо друго което би било полезно за потребителите при оптимизирането на такива сайтове давайте смело вашите предложения в тази тема. Пишете тук само мнения и предложения за сайтове на които ще работи Джумла агрегатор или са изградени с него!

Една схема показваща какви са задължителните стъпки когато ползвате агрегатор за Seo оптимизация
(според Seo-то на 3D Уеб дизайн)8. След всичко това, след като новините влязат в сайта ви пингвайте търсачките:
Както е показано на схемата, последната стъпка е да пратите пинг до търсачките. Ръководството за целта е тук:
Защо автоматичния пинг е важен за агрегаторите


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Dec 30 2009, 01:24 PM
Post #2


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,165
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Какво е уникално съдържание, колко думи и как:

На страницата на един примерен уеб сайт има определен брой символи и определен брой думи. Не мислете че трябва новините да са уникални на 100% за да са силни в Google! Дори съдържанието да е на 40-60% уникално, то е силно и добре класирано в гугъл.

Как да направим съдържанието различно на по-висок процент или за другите 30-40%?

Много просто: слагаме под новината един модул за подобни новини, най-добре е подредбата им всеки път да е на случаен принцип. При извеждането на списък с 5-12 подобни новини това добавя количество текст колкото е в повечето случаи и самата новина - до 30-50% от текста на страницата, а текста е абсолютно уникален: никъде в интернет не се съдържа в същия вид!

В комбинация с промененото заглавие, ключови думи и тагове ( не забравяйте таговете! ) това дава тежест на новината и с правилно генериране на URL адрес на кирилица например (не работи с отживелицата интернет експлорер 6) новината ще се класира в повечето случаи по-високо от оригинала в Google при търсене за собственото си заглавие.

За таговете: Не ги подценявайте! Защо ли?
Това са едни от най-силно класираните страници в този тип сайтове! Съдържанието им е на 90-100% уникално!


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Jan 7 2010, 09:03 AM
Post #3


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,165
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Днес отново един недоверчив български потребител ме попита:
Цитат
откъде знаете че това ще работи и че подобен сайт има бъдеще, а инвестицията от 100 долара има смисъл?


Отново повтарям: Притежаваме над четири годишен опит, който е натрупан при работата на нашия сайт - Rss Новини. Сайта е базиран на новини идващи само от рсс емисии! Ако всичко това не работеше как щеше сайта да има по над 5000 потребители дневно wink.gif

Отделно притежаваме мрежа от над 50 сателитни блога пълнещи се от агрегатори - използваме ги за оптимизация на уеб сайтове на клиенти, десетина сайта работещи под джумла и няколко wordpress блога които използваме за нашите сайтове. Всичко това работи и се запълва със съдържание автоматично през един или друг тип агрегатор.

Rss Новини бе първия сайт-агрегатор, той работи от около четири години, при другите всичко това работи и е тествано от малко над две години.--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Mar 30 2010, 01:47 PM
Post #4


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,165
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Ръководството за seo оптимизация чрез агрегатор е обновено с нови насоки и визуална схема със задължителните стъпки които трябва да бъдат изпълнени за да получите добър ефект от оптимизацията.


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Collapse

> Similar Topics

  Topic Replies Topic Starter Views Last Action
No new Pinned: Topic has attachmentsJoomla Scraper, Grabber For Joomla
Joomla Scraper Can Grab Any Content From Any Website
82 Web Design Seo 88,326 9th October 2019 - 08:53 AM
Last post by: Web Design Seo
No new Pinned: Seo Links за Wordpress, плъгин за Seo оптимизация за Wp
плъгин за автоматично линкване за уърдпрес
8 Web Design Seo 23,005 15th June 2019 - 08:27 AM
Last post by: toniintro
No new Pinned: Seo Links Pro For Joomla
guide, description and functions of Seo Links Pro
38 Web Design Seo 67,246 8th April 2019 - 10:22 AM
Last post by: Web Design Seo
No new Pinned: Topic has attachmentsJoomla Vulnerable Extensions List
list with new Joomla exploits
20 Web Design Seo 25,976 26th September 2018 - 05:07 AM
Last post by: Web Design Seo
No new Pinned: Joomla Pagination Seo Plugin
SEO plugin for Joomla Pagination that work in all Joomla
61 Web Design Seo 66,030 13th March 2018 - 10:05 AM
Last post by: mxcpz
No New Posts Pinned: Seo конференция 2015
3 Web Design Seo 20,416 23rd May 2017 - 07:45 AM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Pinned: Joomla Scraper Going Open Source
No licenses, use scraper on unlimited number of web sites
0 Web Design Seo 6,551 8th March 2017 - 07:40 AM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Pinned: Joomla Ден 2016
Joomla Day 2016
1 Web Design Seo 21,287 31st October 2016 - 10:11 AM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Seo Links Pro Now Work With Virtuemart, Sobi2 And Zoo
Seo Links Pro in Virtuemart, Sobi2 and Zoo
1 Web Design Seo 17,752 16th August 2016 - 03:25 PM
Last post by: Web Design Seo
No new Pinned: Seo Links Pro за Джумла
нова професионална версия на сео линкс за Joomla!
31 Web Design Seo 45,803 2nd April 2016 - 07:45 PM
Last post by: servlet


 RSS Lo-Fi Version Time is now: 13th November 2019 - 09:17 PM
Clicky Web Analytics