Welcome Guest ( Log In | Register )

> 

Новини и ръководства за Гоог-ле ъпдейтите и алгоритъма на търсачката, ръководство, гайдове и дискусии за Google и търсачките конкуренти на Гогле-то - Bing и Yahoo.

 
Reply to this topicStart new topic
> Изчистване на неестествени линкове, Изчистване на неестествени входящи връзки към сайта
Web Design Seo
post Dec 14 2013, 09:22 AM
Post #1


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,165
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Много от вас сигурно знаят че в продължение на над шест месеца сайта на фирмата ни бе топ класиран за всичко което се сетите около уеб сайтовете, уеб дизайна и seo оптимизацията. Сайта ни бе класиран без черни методи, с най-обикновени (но оказа се прекрасно работещи) маркетингови техники за популяризация които стимулират потребителите сами да пускат линкове към сайта ни в комбинация с най-обикновени линкове от социални мрежи където споделянето е позволено и го правят всички сайтове, без изключение (имам предвид всички сайтове които знаят какво е интернет маркетинг).Тъй като класирането бе НАИСТИНА доста фрапиращо (виж ключовите думи отгоре), естествено в това се огледаха не един, а няколко наши конкурента и ни репортнаха до гоогле и в резултат в момента сайта ни има изкуствено понижено класиране от модератор на гоогле и от над 4 месеца сайта се разглежда за неестествени линкове към него. В резултат сайта ни си остава индексиран, но е понижено ръчно от човек класирането му по няколко високо конкурентни израза които докарват много трафик.

Този процес на изчистване на неестествените връзки се оказва много интересен и полезен за мен защото ми даде безценен опит кои линкове към сайта се считат за естествени и кои не и как работи процеса на изчистването и комуникацията с модераторите на Google. Да, аз вече бях правил същото няколко пъти за наши клиенти и всеки път съм измъквал сайтовете им от наказания. Но никой сайт на клиент не е имал толкова много и толкова разнообразни линкове колкото сайта ни 3dwebdesign.org и съответно всеки път съм измъквал клиента бързо и лесно.

Опита който сега добих (също както и линковете към сайта ни) е в големи размери: в момента MajesticSeo показва над 6 милиона линка от над 5000 различни домейна. При това тези стойности са след изчистването на над 1 милион от лошите линкове към сайта ни (премахнати чрез емайли до собствениците на сайтовете или чрез disavow tool са линкове от над 550 домейна).

Този процес на комуникация с Google и в момента продължава, но е доста дразнещо това че когато те ти предложат "нов набор от мерки за подобрение на класирането ти" (разбирай "предлагат ти нови линкове които да изтриеш" smile.gif ) колкото и бързо ти да вземеш мерки и да ги премахнеш, отговорът им е много бавен - никога не се получава отговор за под една седмица, поне до момента по-бърз отговор не съм получил.

Тъй като тази комуникация за "Изчистване на неестествените линкове" продължава вече над ЧЕТИРИ месеца, аз съм се отказал да се опитвам да накарам съответните служители на Google да се задействат по-бързо и продължавам да работя в правилните посоки, а именно да докарам до сайта си и до фирмата си нови клиенти и още по-големи суми пари чрез различни начини и чрез различни от Google сайтове.

Последствие от това са новите услуги за Facebook които започнахме да предлагаме и завишения трафик към всички сайтове на фирмата ни от фейсбук, а също така и разработката на много нови, полезни за потребителите уникални услуги и уникални разработки на програмен код които се популяризират сами. Не просто защото са добри - 2-3 от тях са и уникални, тоест никой в света не предлага подобно нещо и потребителите щат не щат трябва да купят точно нашия продукт smile.gif


Невероятно изненадващи за мен бяха поне три факта:
1. Финансите на фирмата ни не пострадаха ни най-малко, точно обратното, продължаваме да имаме непрекъснато работа за 2-4 седмици напред, едно към едно както по времето когато бяхме топ класирани. Доказателство за това е и факта че разширихме дейността си и дори наех две нови служителки на работа.
2. Продължават да ни идват нови и нови поръчки за почти всички предлагани от фирмата услуги. Дори за тези, за които в момента не сме класирани в Google и не са нито в първите десет резултата, нито дори в първите петдесет. Тоест, явно тези наши услуги наистина са добри или поне са добри като съотношение цена-качество и са наистина популярни сред потребителите.
3. Лоши линкове към сайта ни почти няма. От Google единствено изискаха да изчистим линковете от футъри към сайта ни. Нещо което така и така не ни класираше високо и само може да допринесе за по-доброто ни класиране след като ръчният филтър бъде отменен.
4. Google ни помогна да открием малко на брой, но наистина много лоши линкове към сайта ни - пускани явно от спамери опитващи се да ни правят негативно seo (Negative seo). Нищо ново под слънцето - няколко руснаци, няколко китайци, няколко англоговорящи сайта и дори 2-3 български спамерски сайта отидоха в disavow tool.


Какво да кажа повече:
Противно на това което сте чели в интернет, Google не съсипва бизнеси. Ако бизнеса, услугите ти и фирмата ти са добри, услугите ти и парите ти ще са ОК и след като вече не си класиран в Гоогле. Да, в нашия случай Google може да ни помогне, но не може да ни съсипе, защото просто предлагаме добри услуги и това вече се знае от огромен кръг от хора. Те не отварят търсене в търсачката за тези услуги, а директно отварят сайта на 3dwebdesign.org (или тези които не знаят адреса на сайта, все пак отварят Google, но търсят за името на фирмата ни).

Благодаря ти Google че ни отвори очите да не чакаме само ти да докарваш парите при нас. Оказа се че за последните три месеца Wordpress.com, Joomla.org, Twitter, Facebook и Google Plus ни докарват над 10 пъти повече клиенти и реални пари, отколкото самата търсачка на Google.

П.С. Забравих да благодаря и на "доброжелателите", които ни репортнаха, БЛАГОДАРЯ НАЙ-МНОГО на тях! Едно че вече няма да има какво да репортват, второ че прогледнах, трето че направиха така че да се развиваме и да вървим напред и четвърто... че ни помогнаха да изкараме още повече пари smile.gif


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th November 2019 - 06:01 PM
Clicky Web Analytics