Welcome Guest ( Log In | Register )

 Forum Rules SEO оптимизация форум
 
Reply to this topicStart new topic
> Избор на ключови думи и изрази, съвети и препоръки
Web Design Seo
post Sep 8 2017, 10:52 AM
Post #1


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,161
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Важно!!! Това НЕ е пълно ръководство за Избор на ключови думи и ключови изрази (ключови фрази)! Това са съвети за избора им които ще ви дадат насоки какво да избирате и какво не. В тези препоръки съм включил САМО най-важното, само това, което собственика на един сайт обикновено бърка, тоест, това са най-често срещаните грешки.

Най-важното: НЕ е ефективно една страница да се оптимизира за повече от една дума (или фраза) ако думата е трудна. Една страница може да се оптимизира по няколко на брой фрази (може да са от няколко на брой до няколкостотин), но само ако фразите са лесни - най-много до средна конкурентност.

На теория, 1 страница от всеки уеб сайт може да се оптимизира по неограничен брой ключови фрази, дори да са супер трудни. Но това е финансово неефективно. Пример: ако се опитате да класирате ваша категория "Блузи и ризи с дълъг ръкав" и за думата блузи, и за думата ризи, то ще ви трябва бюджет от над 1500-2000 лв. Но ако направим тази страница само за "ризи с дълъг ръкав" и за "Блузи с дълъг ръкав" създадем нова страница и оптимизираме нея само за тази фраза, то ще постигнете класиране и за двата израза със сума от около 1000-1200 лв.


Препоръки за избор:
Надявам се, вече да сте схванали принципа: Една страница = една трудна ключова дума (плюс нейни по-лесни варианти).

Как се прави в сайта:
1. Правите в сайта си категория Дамски блузи. Тя се оптимизира за 2 до 4 израза около Дамски блузи.
2. За всеки подобен допълнителен израз който има дори средна трудност, се прави под-категория. Например: блузи с дълъг ръкав, елегантни блузи и зимни блузи е добре да са отделни подкатегории.

Защо се прави така? Заради уеб стандартите. Стандарта за заглавие (meta title) на една уеб страница е до 65 символа. А в 65 символа можем да вмъкнем максимум това: дамски блузи с дълъг ръкав, дамски блузи онлайн и дамски елегантни блузи. Но не и зимните дрехи.


Връзки и ресурси по темата:
1. Полезно ръководство в което са основите на планирането на един нов сайт: Как се планира оптимизация на сайт.
2. Безплатно ръководство на PDF (лекцията ми от платен SEO курс който съм водил през 2014 година): Как да намерите и изберете ключови думи.
3. С какво се проверява коя ключова дума колко е трудна и колко търсения има за думата в Google.bg: с този SEO инструмент.


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th October 2019 - 09:44 PM
Clicky Web Analytics