Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Генериране на уникално съдържание с Wordpress агрегатор, Как да генерираме уникално съдържание
Web Design Seo
post Apr 24 2010, 03:07 PM
Post #1


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,165
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Цитат
Внимание: Seo метода описан в това ръководство се класифицира от търсачките като black hat seo или в най-добрия случай като Gray hat seo! Ако твърдо не използвате такива методи, не четете надолу.


Удивително е колко много хора в България претендират че разбират от Seo оптимизация и че използват последните и най-модерни технологии за да оптимизират сайтове за търсачките.

Повечето от тях използват тотално остарели методи - работят на ръка, бавно и скъпо. Всеки прочел в интернет една-две седмици за Seo може да ви класира в Google с голям бюджет и за много пари. Въпросът е да се класирате по-бързо и по-евтино и да се намалят разходите за Seo оптимизиране.

Аз се опитах да им го кажа още на Seo конференцията, но тогава бе още много рано и по-голямата част от публиката просто не ми обърна внимание, само организаторите на самата конференция разбраха за какво говоря.

Агрегатори, агрегатори, агрегатори
Забележете че на последното Българско Seo състезание Ипотпал първите две места се спечелиха от агрегатори, като при това и двата сайта нямаха някакви добри разработки и нямаха дори и една четвърт от възможностите на нашите разработка за генериране на уникално съдържание.

За да бъде възможно евтиното Seo, евтината оптимизация за търсачки бе разработен нашия инструмент Wordpress Aggregator Pro. Той всъщност е генератор на уникално съдържание с неограничени възможности, което означава бързо и евтино стига да знаете как да го използвате.

Тъй като се оказа че никой няма на идея как да го използва максимално написах това ръководство което засега ще бъде полезно само на първите няколко големи западни Seo фирми които вече закупиха агрегатора. През това време българина ще търси да намери тази версия на агрегатора по торент сайтовете за да го свали безплатно, а след това ще се тюхка как чужденците отново са го изпреварили тъй като няма да го намери никога безплатно smile.gif

Е как, 100 американски долара са толкооооова много, ако пълните автоматично 5 сателитни блога ще сте си избили парите за първата една седмица smile.gif

1. Начините да агрегирате съдържание по ключова дума са:

- Rss фийд от Google news
- Rss фийд от Google Blogsearch
- Rss фийд от Yahoo news
- Rss емисия от Wordpress.com
- Rss емисия от Technorati, del.icio.us или друг голям уеб сайт който има рсс фийдове за различните ключови думи.
- Обединен Rss фийд на няколко емисии генериран от Yahoo Pipes

Защо не е включено в опциите на seo инструмента Агрегиране по ключова дума?

Нарочно не е включена опция от rss емисията да се филтрират и извличат само новините които съдържат някаква дума защото няма смисъл да товарите сайта си с такова филтриране. За обединяване на рсс емисии и за филтър по ключова дума се ползват главно рсс емисиите от google blogsearch или yahoo pipes. blogsearch е ясно на всички как работи.

За yahoo pipes има гайд - написал съм как може да си направите от няколко rss емисии от избарни от вас сайтове една и след това да извлечете от нея само съдържание на тематика която ви е необходима. Дал съм линк към пример който може да модифицирате и размножите за собствени нужди тук: как да агрегираме по ключова дума с примери

Самия примерен код в примера за обединяване на RSS емисии и за филтър по ключова дума е тук: http://pipes.yahoo.com/rssnews/ipotpal
Първо се регистрирате в yahoo, след това кликате Clone за да си направите ваше копие и след това кликате на View Source.


2. Как автоматично да генерираме уникално съдържание (Unique Content):

2.1. В примера ще използваме Rss емисия от Google Blogsearch за израза unique content generator


2.2. Най-лесния начин да генерираме уникално съдържание е като просто пуснем търсене за този израз на някакъв друг език, а след това включим опцията на уърдпрес агрегатор да превежда през гугъл транслейт.

Цитат
Ако мислите че има и друг български уеб сайт който превежда агрегирано съдържание от същия източник за същата ключова дума винаги можете да пуснете търсене за вашата ключова дума на немски, руски, френски или китайски - езиците налични в гугъл транслейт са 80 до момента.


2.3. След това задаваме собствен текст или html код по избор който да се включва преди и след новините, а също така можем да го направим и с добавяне на ключова дума преди или след преведеното заглавие.

2.4. Най-накрая си създаваме списък със синоними за някои от ключовите думи срещащи се в новините - в про версията на агрегатора можете да задавате такива списъци отделно за заглавието на новините и за текста в съдържанието.

2.5. Имайте предвид че можете да задавате в списъка със синоними ако бъде намерена дадена ключова дума или израз тя да бъде заместена с израз или цяло изречение. Това ще доведе до бързото и лесно класиране за дълги ключови изрази, така наречените Long Tail Keywords.

3. Настройте рсс емисията от блогсърч да извежда резултатите само от последния един ден или последните 12 часа и след това настройте тази емисия да се извлича автоматично през кронджобс за съответния период от време.

Готово. Гарантираме че ако правилно сте настроили всичко съдържанието ще бъде на до 80-90% уникално!


------------------

Втори начин за генериране на уникално съдържание, този път без използване на Google Translate.

1. Пускате търсене пак в Google Blogsearch, например за Seo оптимизация и при това от Български блогове.
2. След това въвеждате списък със синоними за тази Rss емисия, като задавате в списъка задължително този ред:
Код
оптимизация=оптимизиране,оптимизацията;

Това означава че където в заглавието или в съдържанието агрегатора намери думата оптимизация, той ще я замести автоматично с един от синонимите в списъка - на случаен принцип. Ако зададете списък с 10 до 20 реда синоними - 20-30 думи - това са повечето от често използваните от тези блогове думи, ще имате отново на 50 до 90% уникално съдържание.

Нищо не пречи да използвате и цели изрази или цели изречения в списъка със синоними, например:
Код
оптимизация=оптимизиране за търсачки,оптимизиране за търсачките,оптимизацията за търсачки,оптимизиране за търсачки в София;

Тов ще доведе до следното: навсякъде където агрегатора намери ключовата ви дума оптимизация ще я замести с едно от случайно въведените в списъка изречения (или изрази).

След всичко дотук направете 2-3-4-5 безплатни блога в Блогър или Уърдпрес и включете Post by Email за всеки един от тях. Настройте по една рсс емисия за всеки блог, пуснете ги да се активират автоматично по зададен от вас график и скоро очаквайте високите резултати в google.

Мислите ли че всичко това може да ви класира бързо и евтино? Ето пример Специално за най-недоверчивите от вас: класирането за уеб дизайн - областта с най-висока конкуренция в България.

Можете да тествате black hat seo инструмента тук:
wordpressaggregator.site-design.org/administrator

Цитат
Имайте предвид че демото се ползва от адски много хора, във всеки един момент в админ панела има по поне двама-трима различни потребители по мои наблюдения и в повечето моменти докато тествате Google Translate няма да работи на демо сайта. Същото мога да покажа веднага на друг сървър, перфектно работещо, във всеки един момент. На същия този сървър го тестват двама известни български seo оптимизатори в момента.


Username: demo
Password: demo123


Уникално ли е съдържанието генерирано по този начин?
След това пуснете проверка дали генерираното съдържание е уникално - Препоръчвам ви инструмента Unique Check - online tool.

След проверката ще се окаже че съдържанието е с много висока степен на уникалност, а от там ще сте отговорили сами на въпроса си - ефективен ли е този инструмент smile.gif

Добре, но въпреки че съдържанието е с висока степен на уникалност ще има ли силен ефект за Seo оптимизацията това съдържание? Как да извлека максимална полза от него?

Щом генерираното съдържание е уникално и в него се срещат необходимите ключови думи, то има потенциал да бъде класирано добре в търсачките. Ако в съдържанието не се срещат ключовите думи в достатъчна степен винаги може да ги добавите на всяко място в текста с инструмента за заместване със синоними.

Цитат
Това позициониране може да бъде още по-добро и да извлечете максимум полза от вмъкнатите в това съдържание линкове ако не пускате линкове към сайта източник! Не мислете че във всяка новина трябва задължително да пускате линк към сайта източник, съдържанието е дотолкова променено, че просто няма как да се докаже че тези Вие взимате отнякъде тези постове.


Още полезни линкове:
Сравение на функционалността на различните видове Aggregators (агрегатори)
Описание на функциите на Wordpress агрегатор Про

Демо сайт на добавката и seo примери за постигнато класиране


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Jun 8 2010, 10:09 AM
Post #2


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,165
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Тук също има още Трикове за генериране на уникално съдържание


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Collapse

> Similar Topics

  Topic Replies Topic Starter Views Last Action
No new Pinned: Topic has attachmentsWordpress Aggregator Platinum за Wordpress
най-добрия агрегатор за Wordpress създаван някога
13 Web Design Seo 17,748 21st April 2014 - 09:36 PM
Last post by: Stoyan Miladinov
No new Pinned: Topic has attachmentsWordpress Aggregator Platinum For Wordpress
autoblogging Wordpress plugin
10 Web Design Seo 28,944 2nd December 2013 - 10:10 AM
Last post by: pavelKukov
No New Posts Wordpress Aggregator Platinium - Wp 3.6.1
1 _Tito 17,819 10th October 2013 - 01:56 PM
Last post by: Web Design Seo
No new Pinned: Wordpress Aggregator Pro For Joomla
seo tool for seo specialists
7 Web Design Seo 19,014 10th April 2012 - 07:04 AM
Last post by: Web Design Seo
No new Pinned: Wordpress Aggregator Ultimate и база данни със синоними
инструмент за уникализиране през синонимна база данни
7 Web Design Seo 13,828 16th February 2012 - 01:14 PM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Pinned: Wordpress агрегатор Lite
Wordpress Aggregator Lite за Joomla
1 Web Design Seo 6,174 30th May 2011 - 02:17 PM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Pinned: Wordpress Aggregator Lite For Joomla
description of functions
3 Web Design Seo 13,111 30th May 2011 - 02:15 PM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Pinned: Wordpress Онлайн магазин с Ипей Свят разплащане
пълнофункционален онлайн магазин във Wordpress блог
0 Web Design Seo 14,995 13th May 2011 - 12:48 PM
Last post by: Web Design Seo
No new Wordpress Aggregator Doesn't Save
7 dfernandezpeychaux 8,108 4th March 2011 - 04:41 PM
Last post by: Web Design Seo
No New Posts Wordpress Aggregator Faq (old)
old version of frequently asked questions
1 Web Design Seo 6,665 22nd February 2011 - 05:18 PM
Last post by: Web Design Seo


 RSS Lo-Fi Version Time is now: 14th November 2019 - 08:44 AM
Clicky Web Analytics