Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Файлове във Virtuemart които модифицира Econt Shipping, Важно: направете бекъп на тези файлове преди да инсталирате
Web Design Seo
post Dec 2 2011, 03:59 PM
Post #1


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,156
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1



Важно: Версията на Econt Shipping за Virtuemart която е публикувана на сайта ни е за Virtuemart 1.1.9!

Ако версията ви на Virtuemart е по-стара, може да опитате да го инсталирате, но... може и да не стане...

Компонента променя тези стандартни файлове на виртюмарт, като преди да ги промени ги бекъпва във вашия сайт. За всеки случай направете бекъп на следните файлове на Virtuemart преди да инсталирате компонента Econt Shipping:

Код
/components/com_virtuemart/html/order.order_list.php
/components/com_virtuemart/classes/ps_userfield.php
/components/com_virtuemart/classes/ps_shopper.php
/components/com_virtuemart/classes/ps_user.php
/components/com_virtuemart/classes/ps_user_address.php
/components/com_virtuemart/languages/common/bulgarian.php
/components/com_virtuemart/languages/common/english.php



--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BgFotoNET
post Dec 5 2011, 09:51 PM
Post #2


Newbie
*

Group: Members
Posts: 12
Joined: 5-December 11
From: Варна
Member No.: 993



Здравейте, поздрави за компонента. Очаквах новата му версия дълго време за да мога да пусна новият ни сайт в действия заради липсата на опция за плащане на доставката или на част от нея от търговеца в старата, тъй като при нас поемаме доставката при покупка над 69 лв...

Имам две питания преди да пристъпя към инсталация:

1. Нужно ли е да се деинсталира предишната версия, която доколкото виждам не е разработена от Вас или просто инсталираме отгоре и се ъпдейтва..?

2. Тъй като посочвате, че инсталацията прави промени по някои файлове, как стои въпроса с вече променени някои от тези файлове от друг компонент. Става дума за компонента Virtuemart Emails на Interamind, който променя

/components/com_virtuemart/classes/ps_shopper.php
и
/components/com_virtuemart/classes/ps_user.php

Важно е да се знае дали се добавя код към посочените файлове или се заменят изцяло..?

В очакване на отговор и
С Уважение, Слави


--------------------
BgFotoNET - Вашата тъмна стаичка в мреж@т@...
www.bgfoto.net

Globul: 0898 344 252
Vivacom: 0878 344 252
Mtel: 0888 344 252
Skype: bgfotonet

Работи сякаш не се нуждаеш от пари...
Обичай, сякаш никой досега не те е наранявал...
Танцувай, сякаш никой не те гледа...
Пей, сякаш никой не те слуша...
Живей, сякаш на земята е рай...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Stamenov
post Dec 6 2011, 09:04 AM
Post #3


Advanced User
****

Group: Advanced Member
Posts: 218
Joined: 15-April 11
Member No.: 761



Здравейте, Слави!

1. Новата версия на компонента е базирана на старата, като са добавени един куп опции и е променен начинът на работа тук и там... Промените, които се правят и от двете версии във файловете на Virtuemart, са едни и същи - няма разлика. Разликата е единствено във файловете на Еконт Шипинг. Ето защо инсталиране върху старата версия през инсталатора на Джумла НЕ МОЖЕ да стане, тъй като инсталаторът не прави проверка дали файловете на Virtuemart са вече модифицирани, той просто търси съответния код и добавя своите си работи отдолу (в случая - втори път, което ще доведе до грешки). Вариантите тук са два:
а) Деинсталирате старата версия и инсталирате новата;
б) Ако се чувствате достатъчно уверен, може да копирате ръчно файловете от новата версия на Еконт Шипинг върху тези от старата и да добавите ръчно липсващите колони в таблиците в базата данни - ще свърши работа.

Много важно е преди да пристъпите към каквито и да било промени по Вашият сайт да направите пълно копие на базата данни И файловете на Вашият сървър. Тази стъпка не отнема много време, а може да Ви спести много главоболия, ако нещо се обърка...

2. Не знам какви промени прави Virtuemart Emails на Interamind, но, според мен, няма да имате проблеми. В тези два файла просто се добавя валидация на потребителски адрес и тези два файла не се различават изобщо от тези на старата версия на Еконт Шипинг.

Цитат(BgFotoNET @ Dec 5 2011, 10:51 PM) *
Здравейте, поздрави за компонента. Очаквах новата му версия дълго време за да мога да пусна новият ни сайт в действия заради липсата на опция за плащане на доставката или на част от нея от търговеца в старата, тъй като при нас поемаме доставката при покупка над 69 лв...

Имам две питания преди да пристъпя към инсталация:

1. Нужно ли е да се деинсталира предишната версия, която доколкото виждам не е разработена от Вас или просто инсталираме отгоре и се ъпдейтва..?

2. Тъй като посочвате, че инсталацията прави промени по някои файлове, как стои въпроса с вече променени някои от тези файлове от друг компонент. Става дума за компонента Virtuemart Emails на Interamind, който променя

/components/com_virtuemart/classes/ps_shopper.php
и
/components/com_virtuemart/classes/ps_user.php

Важно е да се знае дали се добавя код към посочените файлове или се заменят изцяло..?

В очакване на отговор и
С Уважение, Слави
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BgFotoNET
post Dec 6 2011, 03:14 PM
Post #4


Newbie
*

Group: Members
Posts: 12
Joined: 5-December 11
From: Варна
Member No.: 993



Привет отново Иван,
деинсталирах старата версия и инсталирах новата. Оказа се, че при деинсталирането старата не премахва добавените редове код в посочените файлове, затова ги премахнах собственоръчно тъй като се появи дублиране....

Направих желаните настройки както е описано в упътването но сега като правя поръчка ми дава за начин на доставка само опцията без доставка. Няма възможност за избор на доставка до врата или до офис (с или без наложен платеж), както беше в предишната версия. Но пък на следващата стъпка за избор на начин наплащане дава възможност за избор на плащане по банков път и наложен платеж Еконт...

Моля за съдействие...

С Уважение, Слави...

QUOTE (Ivan Stamenov @ Dec 6 2011, 11:04 AM) *
Здравейте, Слави!

1. Новата версия на компонента е базирана на старата, като са добавени един куп опции и е променен начинът на работа тук и там... Промените, които се правят и от двете версии във файловете на Virtuemart, са едни и същи - няма разлика. Разликата е единствено във файловете на Еконт Шипинг. Ето защо инсталиране върху старата версия през инсталатора на Джумла НЕ МОЖЕ да стане, тъй като инсталаторът не прави проверка дали файловете на Virtuemart са вече модифицирани, той просто търси съответния код и добавя своите си работи отдолу (в случая - втори път, което ще доведе до грешки). Вариантите тук са два:
а) Деинсталирате старата версия и инсталирате новата;
б) Ако се чувствате достатъчно уверен, може да копирате ръчно файловете от новата версия на Еконт Шипинг върху тези от старата и да добавите ръчно липсващите колони в таблиците в базата данни - ще свърши работа.

Много важно е преди да пристъпите към каквито и да било промени по Вашият сайт да направите пълно копие на базата данни И файловете на Вашият сървър. Тази стъпка не отнема много време, а може да Ви спести много главоболия, ако нещо се обърка...

2. Не знам какви промени прави Virtuemart Emails на Interamind, но, според мен, няма да имате проблеми. В тези два файла просто се добавя валидация на потребителски адрес и тези два файла не се различават изобщо от тези на старата версия на Еконт Шипинг.



--------------------
BgFotoNET - Вашата тъмна стаичка в мреж@т@...
www.bgfoto.net

Globul: 0898 344 252
Vivacom: 0878 344 252
Mtel: 0888 344 252
Skype: bgfotonet

Работи сякаш не се нуждаеш от пари...
Обичай, сякаш никой досега не те е наранявал...
Танцувай, сякаш никой не те гледа...
Пей, сякаш никой не те слуша...
Живей, сякаш на земята е рай...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Stamenov
post Dec 6 2011, 03:59 PM
Post #5


Advanced User
****

Group: Advanced Member
Posts: 218
Joined: 15-April 11
Member No.: 761



Здравейте, Слави.

Деинсталатора не премахва добавените редове. Той взима копието на оригиналният файл от архивната директория и го записва върху промененият от Еконт Шипинг файл. Ако това не се случва, значи архивната директория е била изтрита при Вас...

"Направих желаните настройки както е описано в упътването но сега като правя поръчка ми дава за начин на доставка само опцията без доставка."

Това не го разбрах... Може ли да прикачите скрийншот или да дадете URL адрес, за да видя за какво става въпрос? В сегашната версия трябва да Ви излиза цяла форма за избор на опции за доставка в зависимост от настройките, които сте направили в администрацията.

Цитат(BgFotoNET @ Dec 6 2011, 04:14 PM) *
Привет отново Иван,
деинсталирах старата версия и инсталирах новата. Оказа се, че при деинсталирането старата не премахва добавените редове код в посочените файлове, затова ги премахнах собственоръчно тъй като се появи дублиране....

Направих желаните настройки както е описано в упътването но сега като правя поръчка ми дава за начин на доставка само опцията без доставка. Няма възможност за избор на доставка до врата или до офис (с или без наложен платеж), както беше в предишната версия. Но пък на следващата стъпка за избор на начин наплащане дава възможност за избор на плащане по банков път и наложен платеж Еконт...

Моля за съдействие...

С Уважение, Слави...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
BgFotoNET
post Dec 6 2011, 09:57 PM
Post #6


Newbie
*

Group: Members
Posts: 12
Joined: 5-December 11
From: Варна
Member No.: 993



Казвам, че направих настройките в изскачащият прозорец кликвайки върху иконата над списъка с поръчки в администрацията...

Между другото сега като кликнах пак върху иконата за да проверя настройките всички полета са празни освен полето с името на търговец. Няколко пъти ги попълвам и записвам и след това ако отида на друга страница и се върна всички полета са отново празни!!!

Ако след като съм ги записал пак кликна върху иконата за настройки се зарежда попълнен формуляр. Странна работа...

Поздрави, Слави...

QUOTE (Ivan Stamenov @ Dec 6 2011, 05:59 PM) *
Здравейте, Слави.

Деинсталатора не премахва добавените редове. Той взима копието на оригиналният файл от архивната директория и го записва върху промененият от Еконт Шипинг файл. Ако това не се случва, значи архивната директория е била изтрита при Вас...

"Направих желаните настройки както е описано в упътването но сега като правя поръчка ми дава за начин на доставка само опцията без доставка."

Това не го разбрах... Може ли да прикачите скрийншот или да дадете URL адрес, за да видя за какво става въпрос? В сегашната версия трябва да Ви излиза цяла форма за избор на опции за доставка в зависимост от настройките, които сте направили в администрацията.



--------------------
BgFotoNET - Вашата тъмна стаичка в мреж@т@...
www.bgfoto.net

Globul: 0898 344 252
Vivacom: 0878 344 252
Mtel: 0888 344 252
Skype: bgfotonet

Работи сякаш не се нуждаеш от пари...
Обичай, сякаш никой досега не те е наранявал...
Танцувай, сякаш никой не те гледа...
Пей, сякаш никой не те слуша...
Живей, сякаш на земята е рай...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Dec 7 2011, 07:42 AM
Post #7


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,156
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1



Слави, препоръчва ти да изчакаш видео ръководството което ще бъде публикувано днес привечер - в него ще бъде описано кое след кое се прави и как се работи с функционалността.


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Stamenov
post Dec 7 2011, 09:40 AM
Post #8


Advanced User
****

Group: Advanced Member
Posts: 218
Joined: 15-April 11
Member No.: 761



Аха! Проблемът е следният:

При деинсталиране на старата версия, същата НЕ изтрива таблиците от базата данни. При инсталиране на новата версия инсталаторът създава наново таблиците с добавените полета, само ако те не съществуват, което не е така във Вашият случай. С една дума - работите с таблицa econt_vendor_info от старата версия, в които липсват полета и модулът не може да съхрани информацията. Браузърът "помни" какво сте въвели и задова виждате попълнена форма, докато не презаредите страницата.

Засега решението е ръчно да изтриете таблица econt_vendor_info на Еконт Шипинг преди да инсталирате новата версия, или, след като вече сте я инсталирали, изпълнете последователно следните заявки в phpMyAdmin (заместете #_ с префикса за Вашата база данни):

1. DROP TABLE #__vm_econt_vendor_info

2. CREATE TABLE `#__vm_econt_vendor_info` (
`id` int(11) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`vendor_id` int(11) unsigned NOT NULL,
`vendor_sname` char(100) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_contact_name` char(50) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_contact_phone` char(20) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_country` char(50) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_city` char(50) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_zip` char(15) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_quarter` char(60) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_street` char(60) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_street_num` char(10) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_street_bl` char(10) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_street_vh` char(10) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_street_et` char(10) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_street_ap` char(10) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_street_other` char(80) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_deliver_from` char(110) NOT NULL DEFAULT 'DOOR',
`vendor_oc_min_amount` float NOT NULL DEFAULT '-1',
`vendor_enable_dc` char(10) NOT NULL DEFAULT 'OFF',
`vendor_payment_method` char(10) NOT NULL DEFAULT 'CASH',
`vendor_credit_num` char(20) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_cd_agreement_num` char(20) NOT NULL DEFAULT '',
`vendor_invoice_before_cd` char(10) NOT NULL default 'NO',
`vendor_sms_after_delivery` char(20) NOT NULL default 'NO',
`vendor_sms_phonenum` char(20) NOT NULL default '',
`vendor_cd_after` char(20) NOT NULL default 'NONE',
`vendor_on_delivery_reject` char(20) NOT NULL default 'NOTHING',
`vendor_free_delivery_over` float NOT NULL default '-1',
`vendor_free_delivery_pcs` INT(7) NOT NULL default '-1',
`vendor_shared_delivery` VARCHAR(100) NOT NULL default '',
`vendor_enable_priority_hour` char(10) NOT NULL default 'NO',
`vendor_enable_oc_enter` char(10) NOT NULL default 'NO',
`vendor_enable_express_city_courier` char(10) NOT NULL default 'NO',
`vendor_enable_delivery_day` char(10) NOT NULL default 'NO',
`vendor_enable_receiver_email` char(10) NOT NULL default 'NO',
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `vendorid` (`vendor_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;

Задайте наново настройките, съхранете ги и нещата трябва да се оправят.

Ще се постарая до няколко дни да поправя инсталатора и това да се прави автоматично, но няма да е днес, за съжаление...

Цитат(BgFotoNET @ Dec 6 2011, 10:57 PM) *
Казвам, че направих настройките в изскачащият прозорец кликвайки върху иконата над списъка с поръчки в администрацията...

Между другото сега като кликнах пак върху иконата за да проверя настройките всички полета са празни освен полето с името на търговец. Няколко пъти ги попълвам и записвам и след това ако отида на друга страница и се върна всички полета са отново празни!!!

Ако след като съм ги записал пак кликна върху иконата за настройки се зарежда попълнен формуляр. Странна работа...

Поздрави, Слави...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ivan Stamenov
post Dec 7 2011, 10:30 AM
Post #9


Advanced User
****

Group: Advanced Member
Posts: 218
Joined: 15-April 11
Member No.: 761



Цитат(Ivan Stamenov @ Dec 7 2011, 09:40 AM) *
...Ще се постарая до няколко дни да поправя инсталатора и това да се прави автоматично, но няма да е днес, за съжаление...


И това ако не беше изказване в стил "Български държавен монополист обещава бърза реакция по наболял проблем"... sad.gif Инсталаторът е поправен, сега сам си проверява за липсващи полета и си ги добавя, ако това е необходимо. Благодаря за сигнала, Слави!

Препоръчвам Ви да деинсталирате новата версия и да я качите пак с новият инсталатор: версия 1.0.1, която вече е качена на нашият сайт.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Dec 7 2011, 10:50 AM
Post #10


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,156
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1



На практика новата версия проверява имали ли сте инсталирана старата версия на Econt shipping в сайта си. Ако не - инсталира се. Ако да, първо ъпдейтва старите таблици в базата данни и след това се инсталира.

По този начин без значение дали сте имали инсталирана старата версия на Econt shipping или не, инсталацията винаги минава успешно.


Мненията които не са за тази тема са преместени тук


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dimicha
post Dec 21 2011, 10:47 PM
Post #11


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 21-December 11
Member No.: 1,012



Здравей,

Дали успя да оправиш проблема с опцията за начин на доставка.На практика до сега не съм ползвал този модул, но реших да го тествам.След инсталация и при мен се появи само един начин на доставка , а именно "Без доставка".
С радост бих приел малко помощ
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Dec 22 2011, 08:39 AM
Post #12


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,156
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1



dimicha, Фиксваме само бъгове, капацитет за безплатна помощ нямаме. Компонента е ъпдейтнат вчера, всички намерени проблеми са отстранени. Свалете последната версия 1.0.7 и тествайте.

Ако имате силно модифициран магазин естествено е възможно нищо готово да не работи за вашия сайт. В този случай ако ви трябва платена помощ, пуснете подробно описание на проблема си и ще получите оферта.


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dimicha
post Dec 22 2011, 01:24 PM
Post #13


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 21-December 11
Member No.: 1,012



Здравейте,
Сложих новата версия, но все още единствения варинт за доставка е "Без доставка".Няма проблем да си платя ако е нужна модификация на компонента.Каква е практика ви, първо вероятно трябва да ви изпратя инфо за достъп, за погледнете или варианта е друг?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Dec 22 2011, 01:58 PM
Post #14


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,156
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1



Не би трябвало да е така, сигурен ли сте че онлайн магазина ви не е бил така още преди инсталацията на Econt Shipping?

Коя е версията ви на Virtuemart?


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dimicha
post Dec 22 2011, 09:11 PM
Post #15


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 21-December 11
Member No.: 1,012



Определено всичко е ОК със стандартният shiping модул(или поне така изглежда rolleyes.gif ).Единственото, което аз направих е да кача Еконт модула и да го настроя по указаният от вас начин и след това да спра стандартният модул.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Dec 23 2011, 06:42 AM
Post #16


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,156
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1



Въпросът е дали ви е модифициран магазина, друга причина да се чупят нещата няма.

Цитат(Web Design Seo @ Dec 22 2011, 03:58 PM) *
Коя е версията ви на Virtuemart?

Също така компонента на Еконт е разработен за Виртюмарт 1.1.9. Не е тестван с всички по-стари версии и ако вашия е такъв проблема може би е от там.

Вече се опитаха някои потребители да го тестват и с K2Mart - доколкото видях не работи и с K2Mart.


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dimicha
post Dec 23 2011, 10:43 AM
Post #17


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 21-December 11
Member No.: 1,012



Версията на Марта е 1.1.9

Ползвам темплейтa на Gavick - MyStore
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Collapse

> Similar Topics

  Topic Replies Topic Starter Views Last Action
No New Posts Virtuemart и Sh404sef
остават голи несефнати линкове
3 benjo 4,872 2nd March 2011 - 01:06 PM
Last post by: Web Design Seo


 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd August 2019 - 09:10 AM
Clicky Web Analytics