Welcome Guest ( Log In | Register )

 Forum Rules Поддръжка за безплатните добавки
 
Reply to this topicStart new topic
> Джумла агрегатор Описание на функциите, joomla aggregator компонент
Web Design Seo
post Dec 10 2009, 11:40 AM
Post #1


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,161
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Описание на функциите на Джумла агрегатор

Output Encoding: Глобално за сайта.General Options:Title: Заглавие на вашия фийд. Вижда се само от вас. Добра идея би било в заглавието първоначално да включите кога се импортира фийда, за да може при тестовете да получите писмо от рода на:

Rss Feed URL: Линк към Rss емисията която ще импортирате.

Enabled: Да или Не.
Този рсс фийд да бъде включен или изключен. Ако е изключен каквото и импортиране по график през cronjob да сте написали, то няма да работи.

Section:
В коя секция да се импортират новините от този рсс фийд.

Category:
В коя секция да се импортират новините от този рсс фийд.

Trim Intro (# chars):
Реже интро текста на новината до определен брой символи.

Force fsockopen: Да или Не. Препоръчително е да го оставите не. Пробвайте с Да само ако компонента не работи на вашия сървър.

Publish Options:Publish Content Automatically: Да или Не.
Ако искате новината да се появи на сайта веднага - Да. Ако искате да се запише в базата данни и да си стои там - Не.

Publish to Front Page: Да или Не.
Контролира новините от този фийд да отиват ли на заглавната страница на сайта или не.

----- Агрегатор версия 1.2.1 фиксове
HTML съдържание в новината: Да или Не
Ако искате да имате html в съдържанието оставете включено. Ако маркирате Не в новината ще влезе само чист текст.

Стрипване на HTML таговете в заглавието: Да или Не
Ако искате да стрипва (да чисти) всички html тагове от заглавието.
-------------------------------------------

Type of Short link: Да или Не
Вид на текста на линка към новината източник - Използвайте заглавието (On) или URL адреса (Off)

Добави линк към цялата новина в интро текста: Да или Не.

Само интро текст: Да или Не. Ако искате новината да има само интро текст - Да. Ако искате да имате интро текст с определен брой символи и пълен текст, маркирайте Не.

Добави Nofollow към изходящия линк: Да или Не. Ако искате да добавите атрибут Nofollow на изходящия линк (за да не се проследява от търсачките).

Show Trackback Link: Да или Не. Да се извежда ли линк към сайта-източник или не. Ако оставите изключено, новините ви ще се класират по-високо в търсачките, но ще имате проблеми със собствениците на сайтовете заради изискването на повечето сайтове ако взимате съдържание от тях в него да присъства задължително линк към оригинала.


Trackback Link Text: (Read more)
Текстът, който бихте искали да покажете на линка към сайта източник. Може би нещо като "Пълна история ...", или ако използвате нещо като" Прочетете повече на адрес: ".

Target frame:
Какъв да бъде типа на изходящия линк. blank, parrent, self, top или custom.

Custom Frame:
Ако опцията на горното поле е custom, в текстовото поле може да добавите ваша опция.

Show section: Да или Не.
Да показва или не името на секцията вътре в новината.

Show section link: Да или Не
Ако горната опция е включена, да бъде ли името на секцията линк който сочи към нея. Препоръчително е да е Да.

Show category: Да или Не
Да показва или не името на категорията вътре в новината.

Show category link: Да или Не
Ако горната опция е включена, да бъде ли името на категорията линк който сочи към нея. Препоръчително е да е Да.

Publish duration (days):
Номер на брой дни през които новината да остане публикувана. Праметъра не работи ако автоматичното публикуване не е включено.

User creator: Появява се падащо меню с регистрираните потребители в сайта. Който от тях изберете, на него ще се дадат права за редакция на новината. Joomla Aggregator Върши страхотна работа при изграждането на Deep Links директории. Импортирате голям брой платени линкове за някой сайт и заедно с това автоматично им давате права да си ги редактират (За да не ви занимават с глупости след това за най-дребната промяна).

Save author alias: Да или Не
Ако го включите Joomla Aggregator ще търси за "author" или "creator" таг в рсс фийда и ще го записва в полето АВТОР на вашата новина. Не всички видове рсс емисии имат такива полета в тях. Препоръчително е да е включено защото много сайтове имат изискване вътре в новината (при публикуването й на друг сайт) да пише името на автора. Ако го оставите изключено долните две функции няма да работят.

Default Author:
Въведете текст за автор по подразбиране. Запомнете че Save Author трябва да е включено за да има ефект тази опция.

If author is missing: Use Title or Default.
Какво да се изведе в полето автор ако полето на Rss емисията Author е празно или не съществува във фийда. В RSS2.0 спесификацията, всички рсс емисии имат задължително поле "Title". Ползвайте "Use Title" ако искате Joomla Aggregator да ползва името на фийда в полето автор, или изберете "Use Default" and enter a value below (or you can leave it blank).

Content SEO. Content SEO таб опциите са включени само в Pro и Gold версиите на Joomla Aggregator!Before title:
Поставете тук ключова дума или фраза която ще се добави преди оригиналния title на импортираните новини. Не забравяйте да добавите интервал след думите!

After title:
Поставете тук ключова дума или фраза която ще се добави след оригиналния title на импортираните новини. Не забравяйте да добавите интервал преди думите!

Before meta tags:
Поставените в това поле ключови думи разделени със запетаи ще се появят ПРЕДИ импортираните от заглавието keywords.

After meta tags:
Поставените в това поле ключови думи разделени със запетаи ще се появят СЛЕД импортираните автоматично от заглавието ключови думи.

Before item:
Въведете произволен Html код който да се появява ПРЕДИ новината. Може да се ползва за просто оформяне на новината като да я вкарате в един div и добавите едно align="justify" например или да го ползвате за Seo оптимизация.

After item:
Въведете произволен Html код който да се появява СЛЕД новината. Може да се ползва за просто оформяне на новината като да затворите div-a (който добавихте в предишното поле Before item, не го забравяйте) или да го ползвате за Seo оптимизация.

Внимание: С ползването на горните опции може да постигнете много по-високо класиране на вашите новини в търсачките!
Примери за уникализиране на съдържанието:
- при новина от 200 думи която влиза в някаква категория на сайта например добре би било да вкарате текст преди и текст след оригиналната новина общо около 20 до 50 думи, като един от тези изрази е името на самата категория. По този начин нашата примерна новина ще стане около 220-250 думи и има голяма вероятност търсачките да я отчетат като уникално съдържание. Тогава и тази новина на вашия сайт ще се класира в пъти по-добре в търсачките.

Meta OptionsCompute Meta Tags: Да или Не
Joomla Aggregator извлича ключови думи автоматично от всеки RSS фийд и ги записва в ключовите думи (полето meta keywords) на новината. Ето един пример ако включите опцията: При заглавие на новината: "Seo оптимизация с Joomla Aggregator" автоматично изведените ключови думи ще бъдат: "Seo, оптимизация, Joomla, Aggregator".

Препоръчително е този параметър да бъде включен - вашите импортирани новини ще се класират по-високо в търсачките. добре би било да ползвате и функционалност от рода на Joomla Tags и от време на време да синхронизирате таговете с ключовите думи на новините. Става с 1 клик на мишката, налично е като функция в страницата на Joomla Tags компонента (Import Tags).

Max number of tags:
Максимален брой тагове (keywords - ключови думи) които се записват вътре в статията. Н на брой тагове се записват. Този параметър няма ефект ако опцията отгоре "Compute Meta Tags" не е включена.

Min character in tags:
Минимален брой символи в дума, за да се вкара в полето ключови думи. Ако маркирете 4, то думи с под 4 символа няма да се записват в списъка с ключови думи. Този параметър няма ефект ако опцията "Compute Meta Tags" не е включена.

Meta tags reorder: Shuffle, Default и Backwards. Тази опция е само за Pro и Gold версиите на агрегатора!
Rss Aggregator за Joomla импортира автоматично ключови думи от заглавието на новината. Можете да изберете по какъв начин да ги записва във вяка новина - random, по ред и в обратен ред.

Save feed categories: Да или Не
Някои RSS емисии включват Subject или Category данни във фийда. Ако този параметър е включен тогава 3D Aggregator ще записва тази информация въвфийда като тагове (meta keywords) в контента. Параметъра е отделен от "Compute Meta Tags" параметъра.

Save section/category: Да или Не
Включете това ако искате имената на категорията и секцията в която влиза новината да се включат като ключови думи в нея. This is similar to the feature found on the Edit Content page of Joomla, except the 3D Aggregator does not store the Title. Параметъра е отделен от "Compute Meta Tags" параметъра. Ако бъде включен и Max Number of Tags параметъра е 5, ключовите ви думи ще станат общо 7: пет ключови думи, име на секция, име на категория.

Crons Options:


Crons: Кронове.
Правят възможно да вкарвате която желаете емисия в който ден, час, минута, месец желаете.
Забележете че трябва хостинга ви да им възможности за стартиране за Cron Jobs (При някои хостинг компании те са забранени, в Cpanel присъства стандартно). Попитайте вашия хостинг доставчик дали тази функция работи на техните сървъри. Хостинг доставчици в България на които това работи са: СуперХостинг, Хост България, ICN.

Как точно работи Joomla Aggregator с кронове:
1. Активирайте крон от контролния панел на вашия хостинг който да се стартира на всеки N минути.
2. При активирането му крона проверява дали съответния час и дата от крон конфигурацията на съответната рсс емисия е достигнат, ако е достигнат съответната емисия се импортира, ако не крона продължава натам към следващата емисия.
3. Примерен крон който за активиране от Cpanel:
Код
curl -sS http://yoursite.com/administrator/components/com_3daggregator/cron.3daggregator.php >> /dev/null


Ако вашия хостинг доставчик не е активирал curl, опитайте това:
Код
/usr/local/bin/php -q /relative path to host directory/public_html/administrator/components/com_3daggregator/cron.3daggregator.php


Какви са стъпките за да имам напълно автоматичен сайт за rss новини:
1. Въведете rss емисиите си.
3. Настройте графика си за всяка емисия.
4. Активирайте крон от контролния панел на вашия хостинг който да се стартира на всеки 15 (препоръчително) или 30 минути.
5. Готово. Вече имате напълно автоматичен новинарски сайт. Всички Rss емиси влизат напълно автоматично в сайта в момента в който Вие искате.


Примери за автоматично импортиране по график на примерни Rss емисии:
1. Импортиране на всеки час. Искаме rss 1 да влиза в сайта автоматично всеки час в и 5 мунути.
Команда за крона: 5 * * * *
2. Импортиране на всеки час, но само в часовете между 8 и 23 часа. rss 2 влиза в сайта автоматично всеки час в и 30 мунути но само в работно време.
Команда за крона: 30 8-23 * * *
3. Импортиране през час. Искаме rss 3 да влиза в сайта автоматично на всеки 2 часа в и 5 мунути.
Команда за крона: 5 */2 * * *
4. rss 4 - Импортиране всяка вечер в 21 и 50.
Команда за крона: 50 21 * * *
5. Автоматичен старт всеки първи ден от месеца в 14:25
25 14 1 * *
6. Автоматичен старт само през уикендите в 0:25
0 25 * * 1-5
7. Автоматичен старт на импортирането през ден в 1:15
15 1 */2 * *

Забележка: Още примери присъстват в описанието на страницата на конфигурацията на компонента.

Email Options:


Send Email Report: Да или Не
Да праща ли или не Joomla Aggregator емайл репорт до администратора след всеки импорт с подробности. Ползвайте го задлжително през първите няколко дни ако ползвате автоматичен старт през cronjob. Дава безценна информация в първите дни докато напаснете източниците си: вижда се кой фийд, кога, колко често и какво вкарва в съдържанието, а също така и за колко време, тоест може да прецените колко "тежат" заявките ви на сървъра на хостинг доставчика Ви.

Съвет: Ако видите че в един и същи момент импортирате повече от 15 Rss емисии и времето през което се състои импорта е над 180 секунди (3 минути) това е ясен признак че сървъра ви едва ли ще издържи повече. Разбийте влизащите в този час в сайта емисии на части, прехвърлете 2 до 5 фийда за импортиране в друг час на денонощието.

Важно: На повечето сървъри на хостинг компании в България компонента работи безпроблемно с импортирането на до 1000 новини на час! До момента компонента е тестван на сървърите на СуперХостинг, ICN, Хост България и HostGator. Имайте предвид че колкото по-високо се целите, толкова по-мощен хостинг ще ви трябва. Препоръчвам пакетите Супер Про и Супер Хостинг на Суперхостинг с цени от 10 и 22 лева месечно.

Admin Email Address:
Емайл адреса на администратора където да се пращат емайл отчетите.

Email Subject:
Тема на писмото което да се праща на администратора.

HTML Email: Да или Не
Писмото да бъде или не в HTML формат.

Cache Options:


Use SimplePie Cache: Да или Не
Ако искате да ползвате кеша на SimplePie парсера.

Use Ignore List: Да или Не
Ползвайте го ако искате да ползвате ignore words списъка.

Ignore List Options:


Ignore List
Списък с думи които да се игнорират при вкарването им в ключовите думи. Въведете списък от думи, разделени със запетаи. Имайте предвид, че въвеждането на много думи в списъка ще доведе до повишаване на товара върху сървъра Ви!

Може да ви бъде интересно и това: Seo оптимизация за Джумла агрегатор или Как да генерираме уникално съдържание с Joomla агрегатор


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Feb 18 2010, 09:52 AM
Post #2


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,161
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Агрегатор Про Версия 1.2.1 Промени:

Show HTML Content: Да или НЕ
Ако искате да не се чисти html от статиите, то оставете на ДА. Това е настройката по подразбиране.
Ако искате агрегатора да изчиства html таговете в статиите маркирайте НЕ. Тогава резултата импортиран в статията ще е чист текст.

Strip HTML tags in title Да или НЕ
Ако искате да чисти html таговете от заглавието. Много полезно ако ползвате Google BlogSearch за източник.


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 14th October 2019 - 02:10 PM
Clicky Web Analytics