Welcome Guest ( Log In | Register )

 Forum Rules Поддръжка за безплатните добавки
 
Reply to this topicStart new topic
> Alias-те на статиите пренаписват
werty
post Jan 13 2011, 09:46 AM
Post #1


Newbie
*

Group: Advanced Member
Posts: 12
Joined: 11-January 11
Member No.: 593Здревейте,
В Joomla съм си сложил Protos SEF да ми пренаписва Alias-те на латиница. Когато пиша аз статията е ок, когато ръчно импортна статии през агрегатора - про версията /безплатната/ всичко е ок, но когато автоматично с cron се импортнат статиите, не се пренаписват алиасите, а само датата и номер. За да го оправя някаква настройка в агрегатора ли трябва да направя или е от джумла и Protos SEF? Ако знаета как да го оправя, Ви моля да ми обясните.

Пример 1. http://parfumionline.eu/novini/325-2011-01-12-18-23-02.html - Непренаписани алиаси в статиите импортанатис cron през агрегатора

Пример 2. http://parfumionline.eu/novini/343--inform...-parfyumi-.html - Пренаписани алиаси в статиите импортнати ръчно през агрегатора


This post has been edited by werty: Jan 13 2011, 09:53 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Jan 13 2011, 10:28 AM
Post #2


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,161
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Това няма как да стане - да има разлика при ръчно импортирани и при автоматично импортирани новини в сайта.

Може да е само ако този Protos SEF пренаписва Alias-ите динамично при въвеждане на нови статии и когато се въведат няколко статии бързо наведнъж (агрегатора прави точно това) да не може да захапе (бъг в Protos SEF)

Мога да дам за пример компонента за тагове на joomlatags. Той има опция когато вкарваш нови статии от ключовите думи автоматично да ги импортира и като тагове. Когато вкараш 1 на ръка работи, но когато с агрегатор вкарваш по 10-15-20 наведнъж - не. Просто компонента им е бъгав.

Затова и ние се принудихме да направим наш компонент за тагове и топ версията агрегатор публикува таговете директно в него.Добрите автоматични (и големи) сайтове всъщност затова се правят на ръка. Ако се правят с готови функционалности, те като минимум се променят с програмиране за да работят точно по правилния начин и се оптимизира кода им за да е всичко наред.

Готовите (още повече ако са и безплатни) функционалности просто са направени за някакъв общ случай и той в никакъв случай не е: "много голям сайт" или "тежък сайт" или "сайт който публикува много бързо". Сайтовете - агрегатори са точно тези три неща в комплект, защото са много големи, бързи и от там - тежки.


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th October 2019 - 09:32 AM
Clicky Web Analytics