Welcome Guest ( Log In | Register )

 Forum Rules Поддръжка за безплатните добавки
 
Reply to this topicStart new topic
> Агрегиране на съдържание по ключова дума, агрегатор и ключови думи
Web Design Seo
post Feb 24 2010, 03:25 PM
Post #1


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,161
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Всеки потребител разполагащ с агрегатор функционалност в сайта си си е задавал един от тези въпроси:

Какво е агрегиране?
Как се агрегира?
Какво е агрегатор?
Как да агрегирам съдържание само на една тематика?
Как Вашия агрегатор да взима новини само на една определена тема?
Как да агрегираме новини в които се съдържа нашата ключова дума?
Как да спечеля ипотпал състезанието? smile.gif

Агрегатор е функционалност която може да взима автоматично съдържание от даден сайт и да го импортира във вашия. Обикновеното агрегиране не води до нищо - google го разпознава и маркира съдържанието като дублирано.

Ако имате обаче технологично нов и качествен агрегатор като тези Агрегатори ще можете да променяте автоматично съдържанието и Google няма да го разпознае като дублирано. Така на пракитка получавате автоматично работещ новинарски сайт с добра посещаемост от 300 до 1000 уникални посетители на ден почти безплатно!

Как да агрегирам по ключова дума?

Идеята е да направите сайт и в него да вкарвате автоматично новини само на определена тематика или да импортирате през агрегатора САМО новини в които се съдържа ВАШАТА КЛЮЧОВА ДУМА.

Начините са поне три. За пример ще дам източници за ключова дума ИПОТПАЛ - думата за която в момента се мъчат да се класират огромен брой участници в настоящето ИПОТПАЛ Seo състезание.

Агрегиране по ключова дума

1. Агрегиране по ключова дума през Google Blogsearch.

Знаете че може да търсите за нещо в Google Blogsearch. При това търсене са генерира и RSS емисия, може да вземете тази емисия и да я импортирате през агрегатора в сайта си.

ИПОТПАЛ пример:
rss емисия за търсене на ипотпал

Добре би било да кликнете на: Публикувани през: Последния ден и Търсене в: Блогове на български.
След това пуснете импортиране на тази рсс емисия веднъж дневно, най-добре около 23.50-23.59 часа.

Тогава Рсс емисията ще е в този вид: rss емисия за търсене на ипотпал

2. Агрегиране по ключова дума през сборна рсс емисия генерирана от Yahoo Pipes.

Идеята е да агрегирате новини в които се среща вашата ключова дума от произволни източници. За целта ще ползваме инструмента на Yahoo - Yahoo Pipes.

2.1 Създаваме нова Rss емисия, която да обединява рсс емисиите на няколко сайта и след това филтрира и извлича САМО новините в които се среща нашата ключова дума ИПОТПАЛ (включвам и IPOTPAL на латиница, вярвам че и тя ви интересува). За източник ще ползваме българските социални мрежи, бълващи в момента голям брой ипотпал спам.

2.2 Пускаме филтър който да отсява дублиращите се новини по урл адрес, тъй като има много потребители пускащи новините си във всички социалки или поне в няколко. (Не е удачно филтъра да е по заглавие на новината тъй като повечето потребители разбиращи от SEO ги пускат във всяка социалка с различно заглавие но ние естествено ще ги надхитрим)

2.3 След това подреждаме новините в Rss емисията по дата и извеждаме крайния резултат или N на брой резултата.

Готово. Цялото съдържание което се публикува в социалките на тематика ИПОТПАЛ и IPOTPAL вече е наше. Трябва само да имаме един професионално работещ агрегатор, да го импортираме редовно и скоро сайта ни ще е пълен със съдържание на тази тематика. Скоро след това вашия сайт ще започне да се вдига сериозно в резултатите на търсачките за тази ключова дума.

Цитат
Ок, ще си кажете, но все пак това ръководство ще го прочетат много хора и всички ще ползват тези RSS емисии и на много сайтове ще се появи едно и също съдържание. Как да се класирам по-високо и да прецакам другите?


И още един важен въпрос който може да си зададете:
Цитат
Нали взимаме в единия случай новини от гугъл търсене в блогове, тогава google чудесно ще знае че това съдържание не е наше, а е взето от сайт Х и няма да го класира добре (ще го забие в supplemental results).


Да , това е така. Но какво ще стане ако ние взимаме съдържание от Google Blogsearch и го променяме? Прочетете отдолу начините да го направите.

Начина да сте по-добре класиран е:

1. Трябва да имате Агрегатор с отлични възможности, който да ви спести големите количества труд. Възможностите на нашата разработка която засега няма аналог в света можете да видите ТУК. Самия продукт е тук: Joomla Aggregator
2. Трябва агрегатора ви да има възможности за променяне и уникализиране на съдържанието, нашия агрегатор има всички възможни опции - в заглавието, в ключовите думи и в съдържанието на всяка импортирана новина. Правилита за това задавате вие за всяка отделна рсс емисия.
3. Генерирайте уникално съдържание от дублираното, ценни съвети как да го направите пише тук
4. Взимайте съдържание от колкото се може повече източници и гледайте във вашия сайт да има:
- колкото се може повече новини на тематиката на ключовата дума която ви интересува
- колкото се може по-малко количество повтарящи се на други сайтове новини или гледайте вашия сайт да бъде първия който ги публикува.

За последното ще ви е необходима Rss емисия на сайта и в нея автоматично трябва да влизат импортираните новини. След това през крон пингвате рсс емисията си, бота идва и запомня че вие сте първоизточника.

Цитат
Не е достатъчно да вкарвате много и често новини в сайта си, трябва и търсачките да го разбират.


Запомнете, стъпките са ЧЕТИРИ:
- взимате съдържание
- импортирате го в сайта си (по възможност променено, а не в оригиналния си вид)
- вкарвате импортираното съдържание в rss емисия
- пингвате търсачката за да го индексира бързо

Защо пингвате rss емисия, а не картата на сайта си ли? Доказано е и от мен и от други seo експериментатори че така съдържанието се индексира максимално бързо. А ние искаме да сме първи, нали smile.gif

P.S. Утре ще направя една обединена рсс емисия от всички източници за които се сетя и ще я публикувам тук тъй като ние не участваме в това СЕО състезание и мога смело да разкрия някоя и друга тайна която да помогне на всички участници в състезанието.


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Feb 25 2010, 06:31 AM
Post #2


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,161
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Както обещах, ето рсс емисията - за начало от социалните мрежи. Пуснете я в агрегатора си за да влизат в него всички новини от Българските социални мрежи в които се съдържат думите ипотпал и ipotpal.

Пуснете я да се импортира на всеки 2-3 часа, а ако забележите че някои новини влизат по два пъти в сайта ви, увеличете времето между две импортирания да кажем на четири часа.

ипотпал от социални мрежи RSS

Самия Pipe е тук: Pipe ипотпал от социални мрежи. Системата на Yahoo няма да ви позволи да го редактирате тъй като е моя собственост, но може да кликнете на бутона CLONE и след това да го модифицирате според своите нужди.Тази рсс емисия няма да бъде спирана или трита докато трае ипотпал състезанието, можете спокойно да я ползвате докато ви е полезна. Ако някой се сети и за друга Българска социална мрежа в която излизат често новини на ипотпал тематика, нека постне тук линка, ще добавя сайта в rss емисията.


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post Feb 25 2010, 06:48 AM
Post #3


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,161
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1Щях да забравя: Същия принцип може да се използва за създаването на автоматичен сайт на определена тематика който да се пълни сам и автоматично с новини на тема туризъм, мебели, уеб дизайн, имоти, seo, хотели или каквато ви хрумне високо конкурентна ключова дума.


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 RSS Lo-Fi Version Time is now: 16th October 2019 - 05:04 AM
Clicky Web Analytics