Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Агрегатора спря! Help!
w1ck3dgam3
post May 3 2011, 06:12 AM
Post #1


Newbie
*

Group: Advanced Member
Posts: 15
Joined: 26-November 10
Member No.: 385



Познавам хора, които са работили в сервиз за компютри. Казва ли са ми, че повечето хора, които имат проблеми с компютъра си са отивали при тях с израза:

Цитат
Ама аз нищо не съм направил!


А всъщност се оказва, че са направили нещо за да им се сбози машината smile.gif

При мен обаче положението е малко по-различно. Наистина нищо не съм направил smile.gif

До 24-ти април си импортваше всичко на автомат - без никакви проблеми. След тази дата - няма нови публикации, няма дори и-мейл репорти за текущите фийдове.

При ръчно импортване - праща си мейли и после си ги публикува по блогвете чрез cron.

Дай идея какво да правя blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post May 3 2011, 02:46 PM
Post #2


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,156
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1



Със сигуност те е резнала хостинг компанията - скопили са някои от настройките на сървъра или php вероятно. Случвало ми се е дори на супер коректните Суперхостинг да ми резнат някой хостинг акаунт.

Как става: супорта им вижда че сървъра е вдигнал лоад-а. Скопява настройките на php като го прави да се активира safe режим в моменти в които сървъра е натоварен. max_execution_time може да ти е настроен на 30 секунди от php.ini, но в такива момента автоматично става обикновено 3 или 8 секунди.

При което дори техния отдел продажби не знае за тези "промени по кода". Един път се случи аз да им пиша и им казвам че са спрели да ми работят на тоя и тоя сървър някои php скриптове, а те едва ли не бяха готови да се закълнат че не е така и накрая истината излезе наяве. Просто супорта не беше уведомил началниците си за това какво е правил.

То всъщност ако го правеха всеки път представи си какво щеше да стане - щяха да им пускат сигурно всеки ден по 200-500 отчета или нещо подобно като бройка smile.gif


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s1yf0x
post May 4 2011, 01:41 PM
Post #3


hosting guru
*

Group: Advanced Member
Posts: 4
Joined: 4-May 11
Member No.: 774



Със сигурност е по-добре да се пусне едно phpinfo(); преди да се пише....

max_execution_time = 600 ; Maximum execution time of each script, in seconds
max_input_time = 600 ; Maximum amount of time each script may spend parsing request data
memory_limit = 128M ; Maximum amount of memory a script may consume (8MB)


точно пък тебе да те уча как да проверяваш не виждам смисъл.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post May 4 2011, 01:57 PM
Post #4


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,156
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1



Добре дошъл във форума smile.gif

Няма да стане по твоя начин. На суперхостинг просто phpinfo-то показва нещо, но когато сървъра е натоварен тая стойност се превключва към сейф стойност. Ти гледаш в инфото, там пише 60, а скрипта спира на осмата секунда.

Ха, обясни ми го това smile.gif


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
w1ck3dgam3
post May 4 2011, 01:58 PM
Post #5


Newbie
*

Group: Advanced Member
Posts: 15
Joined: 26-November 10
Member No.: 385



Току що ми пратиха мейл от хостинг компанията - казват, че не са правили никакви промени или "орязвания".
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post May 4 2011, 02:13 PM
Post #6


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,156
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1



Това и на мен са ми го казвали. Хайде тогава обясни ми как без промени по кода преди работеше, а сега е спрял сам smile.gif

Освен да сме му скрили ние часовников механизъм в кода за друг начин не се сещам biggrin.gif


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s1yf0x
post May 4 2011, 02:13 PM
Post #7


hosting guru
*

Group: Advanced Member
Posts: 4
Joined: 4-May 11
Member No.: 774



дай ми административни права и ще ти кажа как става, факт е, че ако е от execution_time няма да се изпълнява и ръчно. Това и питах клиента, ръчно изпълнява ли се в пълен режим или спира? Не съм видал скрипт, който да може да се изпълни за 8 секунди, при условие че тегли информация от външен ресурс, за да спира на 8-ма секунда трябва да държи процесроа поне на 99% през тези 8 секунди, това естествено ще даде отражение в сумарните процесорни минути от акаунта, а доколкото виждам wickedgame си се държи в границите, с изключение на друг сайт, за който му е писано в миналото - но е бил WP, а не J. Дайте да го разнищим.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
w1ck3dgam3
post May 4 2011, 02:24 PM
Post #8


Newbie
*

Group: Advanced Member
Posts: 15
Joined: 26-November 10
Member No.: 385



Звучи логично това, което казваш и си прав. Няма как вие да сте му задали да спре да работи сам в определен ден.

Проблемът е, че аз като клиент съм между чука и наковалнята, защото и от двете страни казват, че промени не са правени. Аз също промени не съм правил, поне 2 седмици си работеше на пълен автомат без изобщо да се налагам да променям каквото и да било.

В краен случай ще се местя на нов хостинг sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Web Design Seo
post May 4 2011, 02:28 PM
Post #9


Web Design Seo
****

Group: Root Admin
Posts: 4,156
Joined: 29-April 09
From: Sofia
Member No.: 1



Цитат
Дайте да го разнищим.


ЗА да го хванете, първо правите това. След това отваряте ръчно урл адреса на крона и гледате.


--------------------
Правила на форума | Forum Rules | How to receive support. 3D Web Design: Уеб дизайн, Seo оптимизация, Web Site Extensions, Oscommerce Addons, Wordpress plugins and Joomla Extensions. Изработка на уеб сайтове и оптимизация на сайт за търсачки и Seo услуги.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
w1ck3dgam3
post May 4 2011, 02:39 PM
Post #10


Newbie
*

Group: Advanced Member
Posts: 15
Joined: 26-November 10
Member No.: 385



QUOTE (Web Design Seo @ May 4 2011, 03:28 PM) *
ЗА да го хванете, първо правите това. След това отваряте ръчно урл адреса на крона и гледате.


Заредих ръчно cron-а на агрегатора, ето какво получавам:



Go to the top of the page
 
+Quote Post
w1ck3dgam3
post May 4 2011, 03:03 PM
Post #11


Newbie
*

Group: Advanced Member
Posts: 15
Joined: 26-November 10
Member No.: 385



Готово - проблема е решен! Този cron, който се стартира на всеки 5 мин по неизвестни за мен причини липсваше, аз не съм го трил, не знам как е изчезнал. Създадох нов - всичко е ок!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s1yf0x
post May 4 2011, 03:08 PM
Post #12


hosting guru
*

Group: Advanced Member
Posts: 4
Joined: 4-May 11
Member No.: 774



Problem solved: липсващ cronjob както и предполагах в началото, ако нещо върви ръчно, а не върви автоматично значи тригера му е проблем.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th September 2019 - 08:19 AM
Clicky Web Analytics